Social Media Icons

slide code

Health Benefits of Dark Chocolate


Už je to dlhší čas, čo sa na blogu objavili články  Health Benefits of Avocado a Reasons to drink Green Tea, ale tie príspevky mali úspech a chcela by som v podobných článkoch pokračovať. Jeme veľa vecí, ktoré majú zlé, ale aj dobré benefity a vôbec o nich ani nevieme. Určite veľa z vás obľubuje viac mliečku ako horkú čokoládu, ale práve tá horká má veľa benefitov, ktoré nám a nášmu telu prospievajú. Aké sú to?

Ochraňuje tvoju pokožku pred slnkom. Zvyšuje hustotu a hydratáciu v pokožke, zlepšuje prietok krvi, takže môže ochraňovať aj pred poškodeniami spôsobeným slnkom. 

Je veľmi výživná. Tmavú čokoládu by sme ale mali konzumovať s mierou.

Znižuje krvný tlak a zlepšuje krvný tok. Existuje veľa kontrolovaných štúdií, ktoré ukazujú, že kakao a tmavá čokoláda môžu zlepšiť tok krvi a znížiť krvný tlak, no účinky sú zvyčajne mierne. 

dark chocolate healthy

Je to výkonný zdroj antioxidantov. Horká čokoláda je nabitá organickými zlúčeninami, ktoré sú biologicky aktívne a fungujú ako antioxidanty. Dokázalo sa, že kakao a tmavá čokoláda obsahujú viac antioxidačnej aktivity ako čučoriedky alebo bobule Acai.

Znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Z dlhodobého hľadiska by malo byť menšie riziko ochorenia srdca a cholesterolu. 

Zlepšuje funkciu mozgu. Toto je dôvod, prečo jem horkú čokoládu aj ja a to hlavne v skúškovom období, keď mám chuť na sladké, ovocia mám už dosť, tak vždy siahnem po zdravšej variante sladkostí - tmavej čokoláde.


Komentáre

  1. Úplně jsem z tvého článku dostala chuť na hořkou čokoládu :) Miluju jí, ale přítel moc ne. Tak si jí kupuju většinou pro sebe :D

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vždy som mala oveľa radšej horkú ako mliečnu čokoládu :D O niektorých faktoch som vedela, ale o ochrane pred slnkom napríklad nie :D
    Ale akurát som na ňu dostala chuť ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  3. horká čokoláda je najviac!! :P ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Snižuje krevní tlak? To je dobré vědět, dlouhodobě ho mám vysoký a na svůj risk žádné prášky neberu... Článek pomohl, děkuju. Beru odběr (jako Janina Pálková) a pokud jukneš ke mě popřípadě vezmeš odběr budu moc ráda. Těším se na další článek ;-)
    http://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

i love you ♥

Most Loved

Autumn/Fall Haul
Dneska tu mám new in vecí, ktoré som kupovala ešte minulý mesiac. Niektoré veci som dostala, ako n…
September Inspiration
Dneska mám pre vás inšpiráciu do nového mesiaca a to hneď v kategóriách, ktoré sú už zvykom - Fash…
ALL DAY & ALL OF THE NIGHT
Konečne tu mám po dlhej dobe outfit. Tento krát tu môžete vidieť dve veci z posledného new in postu…
CHRISTMAS IN PRAGUE | PART 1
Minulý týždeň sme sa s priateľom rozhodli si spraviť menší výlet a navštívili sme vianočnú Prahu. …