Social Media Icons

slide code

Ako spomaliť čas?

Nezdá sa vám, že svet ide príliš rýchlo? A mám pocit, že čím som staršia, tým sa život deje rýchlejšie. Čím to je, že dovŕšením určitého veku váš čas začne plynúť rýchlejšie? Je pondelok ráno a zrazu je piatok večer a znova pondelok. Dosť ma zaskočilo, keď som si pred pár dňami uvedomila, že za štyri mesiace tu máme zas Vianoce a ďalší rok. Príde mi neuveriteľné, že som v práci už tretí mesiac a ďalší nastupujem do tretieho ročníka na vysokej škole. Prvé dva roky na vysokej mi ubehli najrýchlejšie v celom mojom živote. Je to naozaj dospievaním? Ako spomaliť čas?

Čas. Vždy tu bol, je vždy tu bude. Je to niečo, čo každý z nás vníma, ale nikto sa nad ním nepozastavuje. Riešime len koľko je hodín, kedy kde máme byť a o koľkej ráno vstaneme. Niekedy sa zamýšľam nad tým, aký je čas zvláštny. Je to niečo, čím sa riadime, ale nikto z nás nevie, koľko času ešte máme a kedy ten náš skončí. Veľakrát si ho neužívame naplno, plytváme ním a nevážime si, že ho máme. Je to každého rozhodnutie ako s ním nakoniec vynaložíme. 

Jedno je však isté. Čas nikdy nespomalíme. Naša jediná možnosť je ŽIŤ. Cestovať, objavovať, spoznávať nové veci, krajiny, ľudí. Užívať si prítomnosť, pretože to je jediné, čo v tom momente máme isté. Nikto sa nechce pozrieť o päť rokov dozadu a nevidieť chvíle, keď žil.

poppy fieldpoppy fieldpoppy field

Komentáre

  1. Napísala si to krásne a výstižné. Myslím si, že čas plynie rýchlo najmä preto, lebo mnoho z nás nežije v prítomnom okamihu, ale stále sa niekde náhli a jednoducho nežije, ale prežíva. Máme po väčšine stereotypný život, plný starostí a povinností a tak niet divu, že nám čas uteká pomedzi prsty. Preto je čoraz viac dôležitejšie si nájsť chvíľu na seba, svojich blízkych a jednoducho na veci, ktoré nás robia šťastnými a napĺňajú nás :)

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekné slová, no musím povedať, že ešte krajšie fotky! Úplne rozprávkové zábery. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O štyri mesiace sú opäť Vianoce? 😱 Všetko ide akosi až príliš rýchlo - niekedy som si škrtala dni v kalendári a mala pocit, že sa všetko akosi vlečie, teraz nestíham vnímať, že uteká mesiac za mesiacom. Možno to bude tým, že sa povinnosti iba kopia a celé dni sa ženieme, aby sme to všetko stihli...
    Ale nádherný článok a parádne fotky - veľmi ti to pristane 💗
    BEE A CHANGE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotky ♥ pre mňa je v poslednej dobe čas doslova "strašiakom". Ide nehorázne rýchlo a ked som si tiež uvedomila čo ty, nemala som slov..

    ORLLING

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nad časem mnohdy přemýšlím a říkám si jak je zvláštní. Prázdniny utíkají až moc rychle a Vánoce tu budou brzy. Někdy mi přijde, že den měl sotva 24 hodin, přitom já bych potřebovala na celý den tak 48 :) :D Moc hezké fotky v máku.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Čas utíká hrozně rychle. Pamatuju si, jak jsem si asi v 8 letech myslela, že deset let do plnoletosti je taková spousta času a že to jen tak nebude. A teď už je mi dvacet. Bojím se hlavně stárnutí, všechno běží tak rychle. Snažím se užít každý den, jak jen to jde. :)

    L E N K A

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádherný fotky.. jen tak pro začátek :)
    A jinak.. já když byla mladší... měla jsem víc pocit, že čas utíká rychle... teď ani ne. Je mi čerstvě 21. Naopak si říkám, že to utíká tak jak má, ale že je to prostě už docela dávno od určitých situací a okamžiků. Že se to jen třeba nezdá :)
    Podle mě, čím člověk je starší, tím mu to utíká rychleji, protože je blíž stáří/smrti a mládí je už někde to tam a už se nevrátí. Mnoho dnů si člověk ani nepamatuje a proto mu to přijde třeba i o něco kratší.
    Myslím, že nad časem se pozastavuje plno lidí, ale ono jde o to, jak jsi to přesně myslela. :D
    Já chci strašně cestovat, ale nějak se do toho ne a ne dostat. Možná potřebuji trochu víc popostrčit... hlavně asi od rodiny, protože oni vidí to, jak dostuduji.. pak budu pracovat pracovat a pak rodinu. Ale já bych do té doby chtěla navštívit několik míst.. ačkoli je pravda, že na to nějaké peníze jsou potřeba... a proto si říkám, že budu ještě nějaký čas spořit... a taky se nedokážu prostě jen tak sbalit a vyrazit. Jako bych měla obavy, co na to řekne právě ta rodina. Celkově mě drží asi jen obavy. Každý asi občas pomyslí na budoucnost, každý občas vzpomíná a ohlíží se do minulosti, ale právě proto mu i více přijde, že to třeba utíká. :) Hezký článek :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

i love you ♥

Most Loved

RECENT BEAUTY FAVES
Ahojte! Beauty článok tu už veľmi dlho nebol, tak som si povedala, že by som vám mohla ukázať moje…
Schönbrunn, Vienna
Minulý týždeň sme sa vybrali na výlet do Viedne. Máme to celkom blízko, tak sme sa rozhodli tam ís…
Thankful.
Konečne som sa dokopala k tomu, aby som si sadla za notebook a napísala zas niečo na blog. Po posl…
Hey Autumn!
To, že jeseň je mojím obľúbeným ročným obdobím už nie je žiadne tajomstvo. Milujem všetko, čo sa j…