Social Media Icons

slide code

My Travel Bucket List.


Cestovanie. Podľa mňa jeden z najlepších vecí na svete. Nepoznám ani človeka, čo by nerád cestoval. Každý z nás má radšej iné druhy destinácií aj typov dovoleniek. Niekto má radšej mestá, niekto more. Niekto by neprežil týždeň ležania na pláži a niekto si iné ani nevie predstaviť. Ja musím povedať, že cestujem rada kamkoľvek. Radšej mám asi mestá, ale páči sa mi aj more alebo práve aj hory a príroda. Dneska by som vám rada predstavila mestá, ktoré sú TOP na mojom cestovacom bucketliste a dúfam, že čo najviac si ich budem postupom času odškrtávať a že mi tam budú pribúdať aj ďalšie miesta. Do komentárov mi napášte, či radi cestujete a keby ste dostali možnosť ísť hocikam na svete, tak kam by to bolo.
uk
Great Britain - V Anglicku je veľa miest, ktoré sú pekné a stoja za návštevu, ale ja by som najradšej navštívila Londýn a Brighton. Brighton som si zamilovala vďaka Zoe a jej vlogom. V Londýne by som sa chcela pozrieť na tie basic turistické miesta a taktiež by som určite nevynechala Harry Potter štúdiá.

edinburgScotland - Škótsko sa mi ako krajina veľmi páči. Staré ulice, budovy a veľa zelene. Z miest by som jednoznačne chcela navštíviť Edinburg, ktorý sa mi páči hlavne jeho uličkami a kultúrou. Určite by som chcela navštíviť aj okolie a vidieť škótsku zeleň, ktorá mi príde z fotiek a videí nádherná.
amsterdam
Amsterdam - Je to mesto, ktoré je momentálne dosť vysoko na mojom bucket liste a dúfam, že si ho aj čím skôr splním. Najprv ma vôbec nelákalo, no potom ma zaujalo svojimi budovami, tulipánmi a takým amsterdamským vibeom. Určite by som tam rada videli aj múzeá (hlavne by som chcela vidieť Anne Frank House a Van Gogh Museum) a viac kultúrneho života.
greece
Greece - V Grécku som už niekoľkokrát bola a je tam krásne, ale na mojom bucket liste mám momentálne presnejšie ostrov Santorini. Páči sa mi svojou originalitou, pretože si myslím, že niečo takéto inde ani nenájdete a na oddych to vyzerá ako skvelé miesto.
bora
Bora Bora, Bali, Maldives - Nemohla by som povedať, že by som na jedno z týchto miest chcela viacej ako na druhé, ale aspoň jedno by som rada navštívila. Vyzerá to ako raj na zemi, krásna modrá voda, veľa zelene a kľud. Ja by som sa tam rada išla potápať a okrem oddychu aj nejaké tie adventurous things.
nyc
NYC - Keďže Amerika mňa láka jednoznačne najviac, tak som sa ju rozhodla rozdeliť na viac miest, ktoré by som navštívila úplne najradšej zo všetkých. Jedným z nich je jednoznačne New York, kde je toho toľko, čo by som si pozrela! Nemohla by som vynechať mrakodrapy, Central Park, Brooklyn Bridge a veľa ďalšieho.. Zaujal ma hlavne budovami, svojou architektúrou a tým čarom, čo zrejme láka každého.
hawaii-florida
Florida, Hawaii - Floridu by som navštívila najradšej kvôli Universal Studios, kde je toho veľmi veľa a hlavne aj Harry Potter Svet a taktiež aj Disney World, ktorý je mojím snom už od malička. A od malička túžim íst na Hawaiiské ostrovy, kde to vyzerá tiež krásne. Tam by som si vyskúšala surfovanie a nejaké tie túry, pretože tam je tiež krásna príroda.
la-sf
Los Angeles, San Francisco - Los Angeles ma ako menšiu lákalo určite viac ako teraz, ale stále by som sa tam rada pozrela. Tam by som najradšej videla chodník slávy, Observatórium a nápis Hollywood. Určite by som však nevynechala návštevu San Francisca, kde by som si pozrela Golden Gate Bridge, slávne farebné domy, väzenie Alcatraz a povozila by som sa na vláčiku.
paris
France - Musím povedať, že Paríž ma neláka až tak, ako ostatné miesta v tomto článku, ale nemôžem povedať, že by sa mi tá architektúra a celkovo parížsky štýl nepáčil. Najradšej by som si tam sadla do nejakej kaviarne, pozrela Louvre a samozrejme aj Eiffelovku. Čo ma však ešte vo Francúzsku láka sú ich levanduľové polia.
italy
Italy - Taliansko na mňa pôsobí ako veľmi pekná krajina. Viac ako ich more ma lákajú ich mestá a to hlavne Rím, Milano, Manarola a Benátky. Tiež by som tam navštívila zrejme tie basic turistické destinácie a určite by som nevynechala ani taliansku pizzu a cestoviny, pretože práve talianska kuchyňa je moja obľúbená.

Komentáre

  1. Krásný článek, musím říct, že naše seznamy toho mají dost společného! Já bych úplně nejvíc chtěla do New Yorku, hlavně kvůli té atmosféře, kavárnám, lidem... Ale pak mě naopak strašně přitahují evropská města - Amsterdam, Řím, Paříž, Berlín (tam asi za měsíc pojedu a už se nemůžu dočkat!). A v Anglii už jsem byla, ale chtěla bych se tam vrátit - právě do Brightonu a Londýna! A taky mě dost lákají severská města jako Stockholm, Helsinky apod. :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ak by som mohla, tak si zbalím jeden batoh a chodím po svete aj niekoľko rokov. Avšak momentálne kvôli škole nevieme zorganizovať ani len jeden výlet do Viedne :D
    Keď by som mala vybrať jedno miesto, kde by som chcela bývať, tak by to bol Brighton. Anglická kultúra, mestá i ľudia si ma okamžite získali, a predstava žiť pri mori je jednoducho fascinujúca. Naopak, v Škótsku (alebo i Švédsku) si viem predstaviť nejaký malý domček v lese, blízko hôr, len ako takú víkendovú chatku ❤
    Mohla by som povedať, že všetky miesta z tvojho bucket listu sú aj na tom mojom, no na druhú stranu, rada by som ich videla oveľa viac - od Kanady až po maličké ostrovy v Mikronézii ❤ No snáď sa nám raz tieto sny splnia ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ach♥ Máš tu všetky miesta, do ktorých som vždy chcela ísť a zároveň, do ktorých stále snívam ísť. Mňa osobne Londýn až tak neuchvátil, taký mi pripadal chladný, ale do Brightonu by som sa chcela aj ja ísť ešte pozrieť. Škótska príroda musí byť úchvatná. Paríž a New York, sú mestá, v ktorých som už bola, no šla by som pokojne ďalších 10-krát. No a o Amsterdame aj Santorini snívam už nejaký ten rok a možno sa mi nejakým zázrakom podarí tam ísť tento rok (dúfam).

    Ja ešte k tvojim destináciam prikladám Portugalsko a tiež Barcelonu by som rada videla.:)

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vždycky když koukám na cestovatelské seznamy, postesknu si, že tam není napsaný Madrid...je to nádherné město. Miluju Brighton. Miluju Prahu. Ale Madrid miluju nejvíc! Zkus to ještě zvážit!!! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

i love you ♥

Most Loved

KILL EM WITH KINDNESS
Hiii! Dúfam, že máte pekný víkend a dneska vám ukážem outfit, ktorý som mala na výlete v Bratislav…
Ovečka
Konečne sa dostávam k písaniu článkov. Ešte ma čaká týždeň voľna pred začiatkom nového semestra, t…
AUTUMN/FALL MUST HAVES!
Ahojte! Dnešný článok je znova jesenný a sú to moje jesenné essentials! Nájdete tu beauty, fashion…
Thankful.
Konečne som sa dokopala k tomu, aby som si sadla za notebook a napísala zas niečo na blog. Po posl…