Social Media Icons

slide code

BOOK TALK | Part 1

Tento článok som už chcela veľmi dlho napísať, ale nakoniec je až teraz! V poslednom čase sa snažím čítať čo najviac, tak som si povedala, že prečo by som sa s vami o tie knihy nemohla podeliť? Tento formát článkov by som chcela tak pridávať častejšie a boli by to vlastne recenzie na knihy a moje pocity z týchto kníh. Dúfam, že sa článok bude páčiť ♡ A napíšte mi, aké sú vaše obľúbené knihy, ktoré určite stoja za prečítanie.

2
ALCHYMISTA | PAULO COELHO
Prvou knihou, ktorú som vybrala je Alchymista od Coelha. Jeho knihy si každý chváli a táto bola moja prvá, ktorú som od neho čítala a bola naozaj úžasná. Príbeh je o pastierovi, ktorý ide hľadať poklad v pyramídach a cestuje celou púšťou. Kniha ma ani tak nezaujala príbehom, ako inšpiráciou a posolstvom, ktoré táto kniha zanechá vo vás. Je to jedna z najlepších kníh, ktoré som čítala.

4
ZOSTAŇ SO MNOU | GAYLE FORMAN
Kniha Zostaň so mnou (If I Stay) bola jeden čas veľmi ospevovaná a každému sa veľmi páčila, tak som sa rozhodla, že si ju prečítam aj ja. Kniha je o dievčati, ktoré sa volá Mia a má všetko čo potrebuje - vytúženú školu, rodinu a úžasného priateľa Adama. Všetko sa však jednou udalosťou zmení a ona sa bude musieť rozhodnúť - zostať alebo ísť? Ak mám pravdu povedať, tak mňa kniha až tak nezaujala. Prvá polovica ma bavila a potom mi to prišlo už také, že je to stále to isté dookola. Povedala by som, že je to fajn kniha len tak na oddychové čítanie, kedy nepotrebujete nad ničím rozmýšľať.

3
THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER | STEPHEN CHBOSKY
Posledná z trojice dnešných kníh je kniha The Perks Of Being a Wallflower. Určite ju veľa z vás pozná, minimálne film. Je to moja obľúbená kniha. Je o chlapcovi Charliem, ktorý práve dospieva a prechádza si všetkými vecami, ktoré k tomu patria. Kniha je písaná formou listu, ktoré Charlie píše neznámej osobe. Ja som knihu čítala v angličtine a myslím si, že je to úplne v pohode čítanie, tak ak by ste si chceli nejakú knihu prečítať v angličtine určite choďte do tejto. Kniha je písaná naozaj zaujímavo a myslím si, že sa v Charliem nájde každý z nás.


Komentáre

  1. The Perks je tiež jedna z mojich najobľúbenejších. Takisto aj film mám veľmi rada a videla som ho už asi 8krát. If I Stay bola podľa mňa tiež fajn, ako hovoríš, také oddychové. Alchymistu som nečítala, ale máme ho doma, tak možno po ňom niekedy siahnem. :) U mňa teraz vedie Outlander, Me Before You a Patrick Ness.
    inak krásne fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. První knihu neznám, ale vypadá zajímavě. Každopádně autora znám. :)
    Zůstaň se mnou se mi moc líbilo, knížka je vážně super. Teď si plánuju přečíst pokračování Where she went, které je z pohledu Adama zřejmě už déle po tom, po nehodě. :)
    Ten kdo stojí v koutě, ach, tuhle knihu (i film) všichni tak hrozně chválí... no já jsem ji nečetla, zkoušela jsem se kouknout na film, ale vůbec mi nesedl... ale zkusím se kouknout po knize a dát ji šanci, nejspíš bude lepší než film :D
    DENYII

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa páčil aj film, ale kniha sa mi páčila ešte oveľa viac :) Je taká osobnejšia.

      Odstrániť
  3. Na Alchymistu sa chystám už nesmierne dlhú dobu, takže sa k tomu už musím konečne dokopať :D

    Mne osobne sa If I Stay veľmi páčilo (rovnako ako aj pokračovanie - ak si ho nečítala, tak ho skús; mnohým sa páči oveľa viac ako prvý diel) ❤

    A Charlie ❤ Ten je aj moja obrovská srdcovka ❤ Čítala som túto knihu zatiaľ len dvakrát, prvýkrát pomerne dávno a bola to jedna z prvých kníh v angličtine, ktoré som čítala; no už asi tisíckrát som ju len tak vzala do rúk a prešla si len jeden či dva z jeho listov, stáva sa, že si náhodne na nejaký spomeniem v určitej situácii ❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. If I Stay bola fajn, len ja som z nej nebola unesená až tak veľmi ako iný a to bol práve dôvod, prečo som sa bála siahnuť aj po druhej časti :) A Alchymistu si určite prečítaj, je to veľmi zaujímavá kniha ♥

      Odstrániť
  4. knihy nepoznám, mňa zaujala tá kvetinková čelenká tá je krásna a takú si asi kúpim :D

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. If I Stay a Perks of Being a Wallflower sú prvé knihy, ktoré som prečítala v angličtine, pretože mám dojem, že sú jednoduché na porozumenie. Perks sa mi nesmierne páčilo a už dlhšie sa chystám pozrieť si film, no nejako na to nemám čas a vždy sa nájde iný, na ktorý siahnem. A pri If I Stay som plakala ako malá, mám aj druhú časť a tú sa chystám čítať počas letných prázdnin. O Alchymistovi som počula, ale nejak som sa ňou dlhšie nezaoberala, no teraz, keď si robím zoznam kníh na letné čítanie, tak tú tak určite prihodím!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Z týchto kníj som žiaľ nečítala ani jednu, no videla som film The Perks of Being a Wallflower :D
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Na tvoj blog som narazila len náhodou a som veľmi rada, že ma tu tá náhoda priviedla. :) Máš naozaj krásne spracovaný blog a fotky sú tiež pekné a kvalitné. Zaujímavý článok, ktorý ma zaujal. Knihu Zostaň so mnou som čítala, ale ničím ma nezaujala. Tak ako ty, tak aj ja som od polky knihy len pretáčala strany, pretože mi to všetko prišlo rovnaké. Tie dve knihy určite vyskúšam, vyzerajú zaujímavo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľmi pekné recenzie;) Fotky sú krásne :) Zostaň so mnou sa mi páčilo , ale podľa recenzií som od toho čakala trochu viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zostaň so mnou som si chcela kúpiť vyzera to super :) skvelý clanok:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Alchymistu som čítala a súhlasím, jedna z najlepších, aké som kedy čítala a pritom ostatné od Coelha ma až tak nechytili, ale ešte som nečítala všetky :). A posledná je na to read liste! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. super článok :) hlavne sa mi páčia tie fotky .. super si to odfotila :) prvá kniha má krásny obal, druhú knihu som nečítala, len mám film stiahnutý a plánujem ho pozrieť aj keď kniha je určite super ... a perks som videla film ale rada by som si niekedy prečítala knihu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Zostaň so mnou som začala čítať ale bohužiaľ ma knižka moc nechytila a film taktiež nie. Za to Charlieho malé tajomstvá je moja obľúbená knižka a veľmi rada si ju len tak prelistujem, prečítam si podčiarknuté pasáže a hneď mám lepší deň :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

i love you ♥

Most Loved

KILL EM WITH KINDNESS
Hiii! Dúfam, že máte pekný víkend a dneska vám ukážem outfit, ktorý som mala na výlete v Bratislav…
Ovečka
Konečne sa dostávam k písaniu článkov. Ešte ma čaká týždeň voľna pred začiatkom nového semestra, t…
La La La
Konečne je teplo! Už som mala plné zuby zimy a neustáleho striedania zimného a letného oblečenia a…
AUTUMN/FALL MUST HAVES!
Ahojte! Dnešný článok je znova jesenný a sú to moje jesenné essentials! Nájdete tu beauty, fashion…